Чому цукрова вата швидко тане?

Вата швидко тане при високій вологості повітря. Вата – це цукор, і щойно вологість повітря підвищується, цукор вбирає воду. Жодних засобів, присадок та добавок для того, щоб цього уникнути, не існує.

У пакетах вдається тримати її 1 добу, після чого вата сідає. Коли були сильні морози та дуже низька вологість, вата зберігалася і 2 доби, без втрати обсягом.

Не накручуйте вату на паличку в той час, поки паличка знаходиться всередині уловлювача, тому що тоді порція вати виходить щільною. Якщо все ж таки не виходить підхопити ватуПідхопіть у головки «крихту» розплавленого цукру, і знову, піднявши «ніс палички» постарайтеся рухом вісімки накрутити вату.

Для роботи потрібен звичайний цукровий пісок. Його можна купувати у будь-якому магазині. Щоб вата виходило біла, важливо, щоб цукор був білим, а не жовтуватим. Вода потрібнащоб змочувати пластикові палички – так до них краще прилипає вата та її легше накручувати.