Скільки часу тримати м'ясо у автоклаві?

За відсутності часу на приготування, просто відкриєте банку і на чорний хліб, натертий часником, викладіть пару скибочок м'яса і ситно перекусіть. Приготування тушонки в автоклаві зі свинини, яловичини, птиці займає всього 30-50 хвилин.Jul 6, 2021

У автоклаві під час стерилізації створюється високий тиск, а оскільки агрегат щільно зачинений, з нього не може вийти ні рідина, ні повітря. Для позбавлення всіх шкідливих бактерій потрібно прокип'ятити продукт при температурі від 100 градусів протягом мінімум 20 хвилин.

Після закінчення часу стерилізації вимикаємо нагрівання і даємо охолонути автоклаву до 40-50 градусів. Нагрів автоклава до температури стерилізації зайняв 2,5 години. Охолоджувався він ще довше – годин шість, до температури 70 градусів. Цей час залежить від обсягу автоклава: чим більший обсяг, тим довше він нагрівається і остигає.

Якщо готується тушонка з курки в автоклаві з м'яса свійської птиці, тримати банки потрібно близько 30 хвилин за температури 100-110 градусів Цельсія і остуджувати до 30 градусів. Для птиці, вирощеної за умов птахофабрики, час приготування становить 25 хвилин.