Який вид жаб їдять?

У їжу використовують переважно один вид під назвою Pelophylax kl. Esculentus – гібрид озерної та ставкової жаби. Ще один парадокс, що спричинив народження чергового міфу про делікатес, полягає в тому, що лапки жаб французи таки не їдять.9 Dec 2021

Види жаб Rana dalmatina), ставкова (лат. Rana lessonae) та озерна (лат. Rana ridibunda). Перші три види мають коричневе та буре забарвлення тіла, а два останні види вчені об'єднують у групу «зелених». жаб», які при схрещуванні дають цей знаменитий їстівний вигляд.

М'ясо біля жаби біло-рожеве, схоже на куряче. М'яке, соковите, здається, що жирне, але насправді жиру в ньому немає. Якщо говорити про смакові асоціації, то особисто мені жаба нагадує по смаку одночасно курку та личі.

Лапки їстівної жаби — один із улюблених французами делікатесів. З цієї причини іноземці несхвально називають французів жабниками. Багато хто стверджує, що за смаку лапки представляють щось середнє між рибою та курятиною; у них м'який смак, а текстура нагадує курячі крильця.